Verkooppunten
Lakenvelder vlees

Liefhebbers van ons ras werken vanuit passie, op hun eigen wijze om dit bijzondere ras in stand te houden. Ze houden en fokken Lakenvelders met aandacht voor de dieren en het landschap. Omdat niet alle dieren geschikt zijn voor de fokkerij, is er regelmatig Lekker Lakenvelder Vlees verkrijgbaar. bij ‘Erkend Leveranciers Lakenvelder Vlees’ krijgt u puur Lakenvelder Vlees dat u direct bij de veehouder kunt bestellen. Zij kunnen u ook vertellen hoe de dieren gehouden worden en hoe het vlees verwerkt wordt. Kijk op de landkaart en het profiel van de erkend leveranciers voor meer informatie.

Arie Den Blanken
Veneburen 3
8423 VH Makkinga
06-51582074
Klik hier voor contact via e-mail

In 1997 heb ik 5 lakenvelders gekocht om te genieten van het mooie vredige beeld van deze dieren. Inmiddels graast er een groep van 40 dieren rond. Niet alleen thuis op de boerderij in Makkinga, maar ook op diverse andere plaatsen. Anderen kunnen er via een lease-constructie ook van genieten op hun eigen land. Met zorg fok ik Lakenvelders. Gedurende de zomerperiode grazen ze in kruidenrijk grasland waarop nagenoeg geen kunstmest wordt gebruikt. In de winterperiode lopen ze in een potstal in het stro. De kalveren drinken een half jaar bij hun moeder. Niet alle dieren zijn goed genoeg om er verder mee te fokken. Een slagerij hier in de buurt verwerkt het vlees van jonge dieren (maximaal 2 jr.) en vriest het in. Er zijn pakketten verkrijgbaar van ongeveer 20 kg met alle delen van het rund. Hierin zijn een paar keuzemogelijkheden, bijvoorbeeld met of zonder rollade en de keuze om worstjes te laten maken van het gehakt. Als er meerdere liefhebbers zijn voor een half pakket, is dat ook mogelijk. Ik hanteer een wachtlijst; levering gebeurt op volgorde van aanmelding. Het vlees moet bij de slager worden afgehaald.

t’ Bouwhuus
Familie de Vries
Bouwhuisweg 5
7245 VK Laren Gld
06-51200278
Klik hier voor contact via e-mail

Sinds 2005 gegrepen door het Lakenvelder virus. Begonnen met een zestal Lakenvelder koeien lopen er nu gemiddeld  30 koeien en elk jaar circa 18 kalfjes bij ons in de wei.  Met het fokken van raszuivere stamboek geregistreerde Lakenvelders proberen we een steentje bij te dragen aan de instandhouding van dit Oudhollandse dubbeldoel ras.  Via natuurlijke dekking met alleen goedgekeurde fokstieren willen we de bloedvoering verbreden en de inteelt verlagen. Onze Lakenvelders krijgen alleen maar (eigen) gras en water , de kalfjes worden  4-5 maanden door hun moeder gezoogd.  Na eerst de niet fokwaardige stiertjes zelf af gemest te hebben, zijn we nu helemaal overgestapt op de verkoop van (diepvries) vleespakketten van onze eigen koeien.  We leveren de stiertjes nu aan het landelijke vleesproject van de Stichting Lakenvelder Vlees. U vindt ons in het buitengebied van Lochem in het beroemde coulissen landschap van de Achterhoek.

Den Dikken Boom
Familie Vonk Noordegraaf
IJsseldijk Noord 123
2935 BK Ouderkerk
aan den IJssel
0180- 682 558
Klik hier voor contact via e-mail
www.dendikkenboom.nl

In 2010 stapte de familie Vonk Noordegraaf over van melkvee naar Lakenvelder vleesvee koeien. De keuze voor Lakenvelders komt voort uit liefde voor het natuur- en diervriendelijk boeren en de wens om een stuk cultuurhistorie van Nederland in stand te houden. Daarnaast passen de runderen bij de monumentale boerderij. De Lakenvelders groeien op in de rust en ruimte van de Krimpenerwaard, krijgen enkel een grasrantsoen en lopen een groot gedeelte van het jaar buiten. Hierdoor is de groei traag wat de smaak van het vlees ten goede komt. Kalfjes groeien de eerste vier tot vijf maanden op bij de moeder wat extra rust en weerstand met zich meebrengt. Wij verkopen ons Lakenvelder vlees vanuit huis en via het Rotterdamse initiatief Rechtstreex. Op de boerderij zijn ook een aantal vakantiewoningen beschikbaar. Wilt u er even tussenuit dan kunt u tussen de Lakenvelders ook vakantie komen vieren!

de pothaar

De Pothaar
Bertina Paalman-Elmerink
Pothaarsweg 8
7437 SE Bathmen
0616591911
Klik hier voor contact via e-mail
www.depothaar.nl

Ruim 30 jaar geleden kochten wij onze eerste Lakenvelder. Sindsdien zijn we verkocht! Onze Lakenvelders lopen het grootste deel van het jaar in de weilanden van ons landgoed De Pothaar en genieten van het kruidenrijke gras. Het oude runderras past helemaal bij ons bedrijf: in ons boerderijmuseum is van alles te zien over de geschiedenis van het Sallandse boerenleven. We ontvangen ook groepen en schoolklassen voor boerderijeducatie en gasten overnachten in onze boerderijkamers of boerderijappartementen. Wij vertellen onze gasten graag van alles over wat er op en rond ons erf te zien is en waar ons voedsel vandaan komt. Een aantal keren per jaar laten wij een dier slachten door een keurslager in de regio en verkopen het heerlijke vlees vervolgens vers via huisverkoop.

Familie Linker
Laan in ’t Oosten 2
1777 PD Hippolytushoef
0227-593576
Klik hier voor contact via e-mail

G. Snitselaar
Postweg 187
6741 MJ Lunteren
0318-483517
Klik hier voor contact via e-mail

Hoeve de Lakenvelder
Familie Vermeer
Horst 26
5126 BX Gilze
0161-225642
Klik hier voor contact via e-mail
www.hoevedelakenvelder.nl

Sinds acht jaar houden wij met veel plezier Lakenvelders bij onze thuislocatie waar we ook een vakantieboerderij beheren. Het is een mooie combinatie en ook een win-win om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze zo bijzondere koeien. Wij fokken de Lakenvelders met veel plezier voor onszelf maar ook om het ras in stand te houden. Je kunt natuurlijk niet alle dieren aanhouden dus de beste en mooiste koeien hebben het geluk zo lang mogelijk bij ons te mogen blijven. De koeien en stiertjes die we niet zelf kunnen houden of kunnen verkopen aan een andere Lakenvelderliefhebber gaan bij ons in de thuisverkoop. Wij doen dit omdat we het jammer vinden dat dit heerlijke vlees anders in het gangbare circuit verdwijnt. Eet het Lakenvelder vlees, geniet ervan en houd zo tevens dit zeldzame ras in stand

Hofman uw groene Vakwinkel
Munnekenweg 6
7963 PV RUINEN
05222-471703
Klik hier voor contact via e-mail
www.hofmanruinen.nl

dhr. J. Zanting
Meppelerweg 34
7921 VR Zuidwolde
052 – 8372912
Klik hier voor contact via e-mail
www.zanting.eu

Koeien van Jelle
Jelle Hidma
Twikkelerweg 202
7547 RN Enschede
0621805521
Klik hier voor contact via e-mail
www.koeienvanjelle.nl

Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder
Fernand de Willigen
Zijldijk 8
2362 AE Warmond
0621278096
Klik hier voor contact via e-mail
www.boterhuispolder.nl

Fernand de Willigen runt samen met zijn zoon Niek een fokkerij van Lakenvelder runderen in Warmond. De dieren staan van april tot oktober in de weides rondom de boerderij en in winter in een ligboxenstal. Het ruwvoer komt van eigen land. De kalveren blijven de eerste vijf maanden bij de koe. Ons eerlijke en duurzame Lakenvelder vlees is te koop in de boerderijwinkel, elke zaterdag van 13 tot 17 uur geopend. We staan regelmatig op streekmarkten en werken samen met dichtbijgelegen zuivelboerderijen om onze goede streekproducten aan te bieden. Voor groepen kan een rondleiding of arrangement geboekt worden en u kunt bij ons terecht als u een locatie zoekt voor een bijeenkomst of feest.

Lakenvelderboerderij West-Friesland
Familie Schilder
Driestedenweg 121
1661 BK de Weere
0229- 581955
Klik hier voor contact via e-mail
www.facebook.com/lakenvelder

Al 20 jaar fokken we Lakenvelders en proberen we dit zeldzame oud-Hollandse ras in stand te houden. We besteden veel aandacht aan ons kruidenrijke weiland dat we ook voor weidevogels aantrekkelijk maken en waarvan we voer voor de winter winnen. In onze regio leveren we een paar keer per jaar Lakenvelder vleespakketten. Gemengde pakketten met alle delen van de koe, netjes vacuüm verpakt en diepgevroren.

Ouwendorperhoeve
mevr. N. Meersma
Ouwendorperweg 27
3886 MR Garderen
0577 – 407177
Klik hier voor contact via e-mail

R. Dullens
Colmont 1
6367 HE Voerendaal
045-575 2299
Klik hier voor contact via e-mail

Schaapsheuvel
dhr. H. Velders
Zomerweg 65
6996 DT Drempt
06 – 150 558 01
Klik hier voor contact via e-mail

Sonnehoeve
Familie Sonneveld
Rijksstraatweg 115
2629 JE Delft
06-21167718
Klik hier voor contact via e-mail
www.sonnehoeve.nl

Familieboerderij waar al 20 jaar Lakenvelders gefokt worden. Ze lopen de hele zomer in de wei waar ook de natuurlijke dekking en geboortes plaatsvinden. In de winter staan ze in groepen op stal en krijgen ze onbeperkt hooi of kuilvoer van eigen natuurland waar ook weidevogels een kans krijgen. Helaas zijn niet alle dieren geschikt voor de fokkerij of vinden een plek in ons landschap. Een paar keer per jaar hebben we gemengde vleespakketten beschikbaar. De slager komt met zijn mobiele slagerij bij ons op het erf en daar snijden en verpakken we het vlees in gangbare porties. Direct daarna is het vlees (nog niet ingevroren) op te halen bij ons op de boerderij.

Stienbarch Lakenvelders
De Stuw 14
7921 VJ Zuidwolde
0528-372276
Klik hier voor contact via e-mail

Een groep zwarte Lakenvelders siert het uitzicht vanaf de n48 bij Zuidwolde. Het begon met 2 Lakenvelders in 1993 en is nu een grote groep van gemiddeld 35 dieren waar elk jaar zo’n 15 kalven geboren worden. In de winter staan de dieren binnen, deels in een openfront potstal. Als er dieren geslacht moeten worden, verwerkt de slager hier in de buurt ze. Het vlees wordt eerlijk verdeeld zodat u bijvoorbeeld ¼ of 1/8 krijgt. Dit is direct na het snijden op te halen bij ons op de boerderij en kunt u het zelf in de gewenste hoeveelheden verpakken en invriezen.

VOF Rundveebedrijf Hulsman
Deventerweg 5
7734 PL Vilsteren
06-52527442
Klik hier voor contact via e-mail

Langs de Vecht bij Landgoed Vilsteren grazen zo’n 40-50 Lakenvelders. Op zondag maak ik graag een praatje met geïnteresseerde fietsers en wandelaars die voorbij komen. Al 15 jaar fok ik deze mooie dieren van dit goede en sterke oud-Hollandse ras. Op bestelling zijn diepgevroren pakketten verkrijgbaar Met verschillende delen van de koe, verpakt in pakketjes voor 2 personen. Elke 3e zaterdag van de maand staan we op de streekmarkt van het Landgoed met ons Lakenvelder Vlees. Op ons bedrijf staan ook jonge stieren voor de landelijke horeca projecten.

Wolfs Lakenvelders
2e Barlagerweg 21
9591 TT Onstwedde
Klik hier voor contact via e-mail

Wij zijn een gemend bedrijf met zowel gangbare als natuurlijke akkerbouw, in combinatie met onze Lakenvelder veestapel. Onze Lakenvelders grazen het grootste gedeelte van het jaar in het gehucht Ter Wupping, bij het dorp Onstwedde, in de wei. Natuurlijke weilanden met veel verschillende grassen en kruiden. De kalfjes blijven ongeveer 5 -6 maanden bij de moeder. De stieren en de Lakenvelders zonder stamboekwaardig laken, verkopen we als Lakenvelder Rundvleespakket. Het pakket bevat allerlei vleessoorten in verhouding tot wat er een Lakenvelder zit , bijvoorbeeld stoofvlees, gehakt, biefstuk, worstjes, runderlappen etc. Wij werken met een intekenlijst, er wordt een Lakenvelder geslacht als alle pakketten verkocht zijn. Voor aanmelding kunt u een email sturen, of even bellen!Van ons krijgt u dan bericht wanneer het diepgevroren vleespakket kan worden afgehaald.

Dhr. W. Pot
Veenhof 5
9461 TG Gieten
06-27500293
Klik hier voor contact via e-mail

Groothandel en Horeca

Voor de horeca is Lakenveldervlees ook verkrijgbaar. Hiervoor worden Lakenvelderstiertjes ingezet die niet geschikt zijn voor de fokkerij en niet bij de fokker zelf kunnen opgroeien. Na de geboorte blijven ze minimaal 3 maanden bij hun moeder in de wei lopen. Na het afspenen aan ze naar centrale lokaties bij Lakenvelderhouders en groeien ze in groepen met leeftijdgenoten op tot ze 12-18 maanden oud zijn. Dit vlees is te bestellen bij Groothedde en Slagerij Kaldenberg.

Groothedde Vaassen
0578- 570 487

Slagerijen Kaldenberg
Herwijnen
0418- 581 995
www.kaldenberg.nl